Blogia
Megui Cabrera - Radiofonic@

Periodisme

El periodisme del futur

El periodisme del futur

El periodisme del futur, en bona part, serà el fet pels ciutadans anònims. I sense més ànim de lucre que tenir una vida saludable i justa. Perquè el periodisme no és servitud. S’agraixen punts de vista com aquests...

http://montcadaconfidencial.blogspot.com/

Agradarà més o menys. Però és lliure.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

Escoltar per creure...

Escoltar per creure... He descobert Radio Nikosia. Aquesta és una emissora radiofònica que formen més de vint persones diagnosticades amb diferents problemes mentals, persones que volen comunicar per fer desaparèixer el propi patiment. De fet, l'experiència s'ha convertit en un mètode de recuperació terapèutica dels seus participants i una forma de lluitar contra els prejudicis que socialment recauen sobre la bogeria.
A més, darrerament l'editorial GEDISA ha publicat un llibre que parla de la ràdio: "El libro de Radio Nikosia: Voces que hablan desde la locura".
Internet també ofereix pàgines web on escoltar algun programa:
http://www.porticoluna.org/newportico/radio/fichas/nicosia.html

Diaris gratis arreu...

Diaris gratis arreu... Los gratuitos crecen en Estados Unidos, tanto en circulación como en número de tí­tulos. amNewYork, propiedad de Tribune (dueño del Chicago Tribune, Los Ángeles Times y Newsday) y la edición del Examiner en Washington son las dos grandes sensaciones de este año.

Varios grupos de diarios de pago están ya enzarzados en el negocio de los gratuitos: Tribune, Gannett, Washington Post Co. Comenzaron como estrategia defensiva y apuestan ya por un negocio independiente y enfocado a los jóvenes.
La difusión total alcanza ya los 1,7 millones de ejemplares.
Tony Ridder, propietario y CEO de Knight Ridder, ha avanzado la posibilidad de que su cadena de diarios lance diarios gratuitos en varias ciudades.
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

Una web de comunicació

Tots els aspectes més actuals del periodisme i la comunicació es troben a la web de Portal Comunicació. Mentre acabava la carrera, aquesta pàgina estava naixent. Avui és un punt de referència per a molts.

Una nova forma de fer periodisme

Una bitàcora, weblog o blog és un sistema de publicació a Internet ràpid i senzill. A més, permet publicar articles de tota mena perquè tots els internautes en gaudeixin d'ells. També se'ls anomena blogpocket, mini-d o e-cuaderno.
Hi ha diferents col·lectius que utilitzen els blogs per diverses raons. D'entrada, els periodistes els usen com si fos un altre mitjà de comunicació. Pel que fa als professionals de diversos camps, aquests els usen per tal de compartir coneixements i per a què la resta de la seva comunitat comenti les seves opinions. Si parlem de webmasters, ells l'utilitzen com un afegitó a les seves webs per a publicar notícies. I pels particulars, és un diari personal d'accés públic amb el qual es poden compartir afeccions amb persones que tinguin les mateixes inquietuts, així com un mitjà d'opinió lliure i accessible.
Només a mitjans de 2003, la xarxa acollia uns 5.000 weblogs o bitàcoras escrites en castellà.
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres